Izložba, Dino Zrnec: zrenez zernez zernetz, Tehnički muzej, 2019.-- VIDI GALERIJU SLIKA --

U okviru projekta BOSA - Briefing on Soft Art kojeg provodi CIMO - Centar za istraživanje mode i odijevanja, ostvarena je suradnja s vizualnim umjetnikom Dinom Zrnecom što je rezultiralo samostalnom izložbom zrenez zernez zernetz  čije tvorenje je održano 18. 10. 2019. u 19 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

Ovim projektom i izložbenim programom CIMO centar se fokusira na suvremene umjetničke prakse s ciljem propitivanja pojma softness (tradicionalno povezan s područjem tekstilne umjetnosti). 

U izložbenom programu predstavljamo različite vizualne umjetntičke prakse čije se  umjetničke pozicije uklapaju u propitivanje pojma softness s ciljem kontekstualiziranja ovog pojma u područje vizualnih umjetnosti.

zrenez zernez zernetz prva je izložba u okviru BoSA projekta nastala u produkcijskoj suradnji s proizvođačem taftanih tepiha Regeneracija iz Zaboka.

 

Iz teksta: Slika, slike, slika 

 

”Kroz prizmu ovog oblika djelovanja u umjetnosti može se sagledati i aktualna umjetnička praksa Dine Zrneca koji kroz različite medije i postupke fokusira, propituje i re/kreira problem slike danas na marginama njene sveopće globalne dominacije. Konceptualizirajući novu situaciju slike koja je ograničena određenom umjetnikovom namjerom, Zrnec otvara prostor „arhive slika“ i otkriva skriveno djelovanja vizualne memorije kako u kolektivnom imaginariju tako i u individualnoj imaginaciji.” (Sonja Briski Uzelac)

 

Voditelji projekta BoSA: Tonči Vladislavić, Ivana Čuljak i Lea Vene

Kustosi: Tonči Vladislavić, Ivana Čuljak i Lea Vene

Dizajn: Niko Mihaljević

Fotografije: Ive Trojanović i Tonči Vladislavić

 

O autoru:

Dino Zrnec (Zagreb, 1983.) završio je akademiju likovne umjetnosti u Zagrebu. Studijski je boravio na Akademiju likovih umjetnosti u Beču i na VSUP u Pragu. Izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu: Galerija Vin Vin, Beč; Muzej suvremene umjesnosti, Zagreb; Institut za suvremene umjetnost, Zagreb, Künstlerhaus Graz; project space Ve.sch, Beč; Kunstverein, Beč; Apoteka - prostor za suvremenu umjetnost, Vodnjan; Galerija Krinzinger, Beč. Živi i radi u Zagrebu i Beču.

 

 

* Izložba je dio projekta BoSA - Briefing on Soft Arts / BoSA - prema propitivanju mekih umjetnosti koji je trajni projekt CIMO centra započet 2019. g. 

* Izložbu su podržali: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Gradski ured za kulturu grada Zagreba za 2019.,  Regeneracija – Zabok, Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb.

*Copyright © cimo – centar za istraživanje mode i odijevanja. Sva prava pridržana.